Och om man gör fel?

Hej på er gott folk!
Dagens fråga blir “kan man göra fel på gymmet”.
Personligen tycker jag om du är nybörjare och vill komma igång med gymträningen behöver du bestämma sig varför du vill göra det.
… vill du bli stark? vill du gå ner i vikt? vill du träna inför maraton? vill du få mer synliga muskler? vill du komma ifrån vardagen? vill du få fler “gymvänner”? vill du börja gymträna bara för att många säger att det är bra/tufft?
Vilken är nu din anledning för att börja träna på gymmet så tror jag inte att du börjar med att lyfta/pressa/drag i den största vikten som finns i lokalen första gången. Ärligt sagt alla vuxna och ungdomar vet vad som händer om man tappar något tungt på golvet 😉
Jag brukar säga att du behöver att bli vän med redskapen som du kommer att träna med. Du kommer säkert att kolla på nätet vad man kan göra på ett gym. Kanske läsa nån sida eller köpa en bok om träning. Fråga de som redan går och tränar på ett gym. Bli nyfiken! Ta eget ansvar!
Ett gym brukar ha en person som visar vad du kan göra på maskiner och med fria vikter. Självklart kommer vi att ha en sådan person i Stånga. Du kan också få möjligheten att boka personlig träning. Det är bara slå en signal eller smsa så bokar vi in ett möte. Under introduktionen kommer vi att gå genom hur redskapen på gymmet funkar.

Och mitt svar på frågan om man gör fel… Du kommer att märka om du “gör fel”, det kommer att kännas i kroppen. Och det är inte farligt så länge du tränar med vikter som du klarar av, så länge du har kontroll. Märker du något konstigt hör av dig till den som du bokat möte med tidigare. Berätta hur det känns!

Här kommer några tips, något att tänka på om du bestämt dig för träna:
– varför? har du ett mål?
– bli nyfiken! läs på om träning med ett kritiskt öga 🙂
– förberedd dig inför ditt första träningspass. ta eget ansvar!
– boka ett möte med gymtränare
– lyssna på din kropp

Har du några tips?